• Översikt
 • Planering
 • Detta ingår
 • Detta ingår ej
 • För vem och nivå
 • Omdömmen
 • Boka nu
 • Vanliga Frågor

Finale Ligure är ett av världens cykelmecka. Här avgörs varje år Enduro World Series där världens bästa cyklister slåss om världsmästartiteln. Ändlösa stigar, up-lift med van och fantastisk italiensk mat är vad du kan förvänta dig!

Finale Ligure är ett måste för de som älskar tekniskt utmanande stigar som mixar flow och fart. Ett unikt nätverk av leder gör Finale Ligure till mountainbikecyklistens himmelrike. Här finns inga maskingrävda leder utan med hjälp av spade har lokala entusiaster under 30 år skapat ett enormt och unikt stignätverk och tack vare det enorma lednätverket får vi oftast njuta av lederna helt själva!

Varje dag kommer du köra på nya, helt otroliga leder. På praktiskt taget varenda berg runtom havsstaden finns någon led som är bättre än den förra. Lederna sträcker sig från långt in i bergen till ända ner till havet. Terrängen du kommer åka består av mjuk flowig skogsterräng till steniga branter, och allt där emellan. Häng med oss till en av världens bästa mountainbikestäder!

-

Planering

Dag 1

Stockholm-Nice-Finale Ligure

Vi landar i Nice under förmiddagen där vi möter upp vår chaufför som kör oss mot vårt hotell i Finale Ligure. Efter knappt två timmar på vägar utmed rivieran är vi framme i det italienska cykelparadiset. Där mekar vi ihop våra cyklar slänger i oss en macka hotellet förberett åt oss innan vi blir upplockade för att bege oss upp på berget. Vi tar oss upp till någon av topparna omkring Finale varifrån vi hinner klämma in ett eller två åk redan första dagen. Perfekt för att känna på stigarna och för att värma upp.

På vägen tillbaka till byn kanske det finns möjlighet att klämma in en after-bike i gamla stan eller ett dopp i ett vårfriskt medelhav innan vi gör oss redo för att bli guidade till stans bästa Pizza.

Dag 2

Classic Tour

Vi vaknar upp på vårt hotell som ligger precis utmed strandpromenaden och efter en rejäl frukost är vi redo för en heldag på cyklarna. Idag står Finales mest klassiska stigar på menyn. Räkna med otaliga höjdmeter nedför klassiker som Rollercoaster och Nato Base. För att orka med hela dagen avnjuter vi en fantastisk lunch mitt på dagen på någon av alla de fantastiska trattorior som det myllrar om kring Finale Ligure. Trötta och glada glider vi tillsammans ned mot byn och gör oss sedan redo för en pangmåltid på byn.

Dag 3

Backcountryäventyr

Ta på dig äventyrshatten och häng med ut på långa och vilda stigar lite mer ”off” från Finale. Vi tar oss tillsammans långt in i bergsdalen för att hitta de mer avlägsna stigarna. Supportade av shuttles tar vi oss upp och ner för de historiska stigarna, och självklart åtnjuts en lunch på samma vis som dagen innan även idag. På kvällen blir det middag i Finalborgo, den äldsta delen av Finale.

Dag 4

Finale Trails

Idag är vi tillbaka på stigarna runt om Finale Ligure. Kanske blir det en hel drös med nya stigar och kanske blir det även någon favorit från första dagen? Och sjääälvklart står även en fantastisk lunch och väntar på oss som uppladdning för att krämma ur det sista ur kroppen innan vi trötta, men nöjda och lyckliga rullar tillbaka ner mot havet. Ikväll blir middag på en restaurang i närheten av hotellet som drivs av lokala cyklister!

Dag 5

Finale Ligure-Nice-Stockholm

Rik på massor av nya upplevelser, utmaningar och tips och trix hämtar vår transfer upp oss efter frukost för att ta oss tillbaka mot Nice och flyget hem mot sverige. Trötta och lyckliga kan vi se tillbaka på en resa att minnas för livet!

 • Flyg t/r Arlanda-Nice inkl. ett incheckat baggage (23kg)
 • Boende med  del i dubbelrum inkl. frukostbuffé
 • Rejäl lunch serverad på restaurang 3 dagar (de heldagar vi cyklar)
 • Middag på restaurang i byn under alla kvällar
 • Tre heldagar och en halv dags cykling
 • Shuttle med privat chaufför
 • Shuttle med privata guider
 • Cykling i absolut världsklass
 • Otaliga höjdmetrar
 • Hyra av cykel (ca80 EUR per dag). Vi hjälper dig om du vill hyra
 • Extra bagage
 • Mat utöver ovan nämnt
 • Dryck till middag
 • Cykelväska på flyg (går att boka till mot en kostnad)

Enduroresa för dig som älskar teknisk och naturlig cykling med inslag av flow och fart. Stigarna når vi med hjälp av van med trailers vilket betyder att vi spenderar större delen av dagarna att cykla utförs. Stigarna har en stor variation av flow, branter, rötter och sten.

 

Teknisk nivå - Röd

Du är erfaren och är bekväm i en stor variation av terräng med tighta trädpartier, lera, löst underlag och du vill prova mer utmanande terräng. Du kör röda leder i en downhillpark. Rekommenderad utrustning: Hjälm, handskar, knäskydd, ryggskydd, armbågsskydd och heldämpad mountainbike med längre slaglängd. Exempel på stigar på denna nivå:
- Itzy Bitzy, Järvsö
- Tuff Brud, Järvsö
- Västra, Åre
- Bäckebräcksleden, Åre
- Enduro, Flottsbro
- Maggan, Vallåsen
- Pipeline, Vallåsen

 

Fysisk nivå - Blå

Du kan trampa i genomsnitt 1,5 timmar per dag under flera dagar i sträck och klättra upp till 300 höjdmeter på en dag. Din generella träning består av att cykla för skojs skull och eventuell annan träning.

 

Läs mer om nivåerna här

 1. :

  Varit med i Finale 2 gånger med Rootsandrocks. Allting från mat till cykling till flyg är fantastiskt välorganiserat!

Add a review

 • Pricing Name
  Start
  End
  Group (Min-Max)
  Pricing
   
 • Pricing Name 8-12 oktober
  Start tisdag november 29, 2022
  End tisdag november 29, 2022
  1 - 14 Pax
   
  Available Seats: 14

  Person ( 1 - 14 Pax )

  - +

Såklart inte helt enkelt för oss att svara på såvida vi inte har cyklar tillsammans. Men alla våra resor har en fysisk och teknisk gardering som du kan läsa mer om under "Fysisk och Teknisk Nivå" under "Info" i huvudmenyn.

Resan ska betalas i fullo 3 dagar efter hemkomst. Vi tar alltså inget betalt för resan innan vi fullgjort resan.

Anledningen till detta är för att våra resenärer ska kunna känna sig fullt trygga i att inte bli av med några pengar eller ligga ute med större belopp under eventuell tid när man annars skulle behöva söka om att få de återbetalda genom resegaranti.

Resan kan betalas på följande vis:
– Kort
– Faktura
– Delbetalning

Det är något som växt fram under åren med COVID då hela resebranschen skakats av rejäl osäkerhet. Därför vill vi ge våra resenärer tryggheten i att inte behöva betala någonting i förtid, utan beloppet betalas i sin helhet när man kommit hem igen.

Resor är enligt lag undantagna ångerrätten som annars gäller vid distansköp. Så i det fall du skulle ångra dig så gäller våra bokningsvillkor och beroende på när eventuell avbokning sker kommer du debiteras enligt ovan.

Dock har du självklart rätt att överlåta avtalet till annan person. Mer info om detta finns också i våra bokningsvillkor.

Vi vill passa på att uppmana dig som eventuell resenär att bara boka om du känner dig säker på att åka.

Vid de fall du inte kan åka med på grund av sjukdom eller skada är det något som du bör se över om dina försäkringar kommer att täcka. I många utökade hemförsäkringar ingår ett skydd för just dessa fall. Detta är dock något du som resenär är ansvarig för att kolla vad som gäller med just ditt försäkringsbolag.